--info/overzicht/grafieken


Vestics Grafieken

De grafiekcomponent van Vestics ondersteunt zeer uitgebreide Technische Analyse faciliteiten.

Grafieken kunnen gemaakt worden op vrijwel elke tijdschaal, van tickgrafieken via minuten, kwartier of uurgrafieken tot dag, week of maandgrafieken. En op elke schaal, dus ook bij de tickgrafieken, kan gebruikt gemaakt worden van de talrijke standaard indicatoren die meegeleverd worden met Vestics.

Grafieken kunnen worden opgeslagen en later weer opgeroepen worden, met behoud van de indeling. Ook is het mogelijk om binnen een bepaalde grafiek door een hele lijst van fondsen te bladeren. Tenslotte kunnen veel gebruikte grafiekindelingen ook als sjabloon (template) opgeslagen worden.

Behalve analyse op basis van de vele meegeleverde indicatoren is het ook mogelijk om eigen trendlijnen, trendkanalen, retracementlijnen, enz. te tekenen.

Er zijn tal van mogelijkheden om de vormgeving van de grafieken aan de persoonlijke smaak aan te passen. Zo is het mogelijk te werken met lijngrafieken, bar-charts, candle-sticks, histogrammen, enz.

Ook qua achtergrond en kleurstellingen zijn er tal van mogelijkheden, zoals een 'gradient' achtergrond waarbij 2 kleuren geleidelijk in elkaar overgaan of de fondsnaam in grote letters of zelfs een bitmap naar keuze.