--info/overzicht/monitorenscherm


Het Vestics Monitorenscherm

Een van de programma's die de gebruiker in een view kan starten, is een koersmonitor, ook wel market-watch genoemd. Deze Vestics component geeft een tabellarisch overzicht van de koersgegevens van een aantal fondsen. Zowel de rijen (de fondsen) als de kolommen (de koersgegevens) kunnen heel flexibel ingesteld worden.

Het monitorscherm kent tal van weergave mogelijkheden, zoals het automatisch sorteren op 'n bepaalde kolom, het laten oplichten van gewijzigde cellen, het kleuren van stijgers en dalers, enz.

Via de rechter muisknop heeft de gebruiker de mogelijkheid om grafieken op te roepen, signalen in te stellen, orders te plaatsen of informatie over het betreffende fonds op te roepen van internet.

Door enkele rijen of kolommen te markeren en vervolgens naar een Excel werkblad te slepen, wordt automatisch een Excel werkblad gecreëerd waarin een kopie staat van alle informatie. Deze informatie wordt, ook in Excel, voortdurend up-to-date gehouden via de DDE-faciliteit van Vestics. Op die manier kan de gebruiker allerlei berekeningen uitvoeren in Excel.

Het is ook mogelijk om via drag-and-drop een of meerdere fondsen vanuit het monitorscherm te slepen naar een andere Vestics component, bijv. om een grafiek te tonen of een signaal te activeren.