--info/overzicht/desktop


De Vestics Desktop

Als het Vestics programma gestart wordt, dan verschijnt er bovenin het scherm een extra taakbalk, vergelijkbaar met de Windows-taakbalk onderin het scherm.

Op deze taakbalk bevindt zich allereerst de VESTICS-knop, die qua functie vergelijkbaar is met de START-knop van Windows. Naast de VESTICS-knop bevinden zich een aantal tabbladen die elk toegang geven tot een andere 'view' met grafieken en overzichten. Het aantal en de indeling van deze views wordt door de gebruiker zelf bepaald. Zo zou men een view kunnen maken met daarin de gegevens van de 25 AEX fondsen, een andere view met bijvoorbeeld de eigen portefeuille en een derde view met de internationale indices. Naast de door de gebruiker zelf aangemaakte views, is er altijd een tabblad voor de status-view van Vestics en de standaard windows desktop.

Gebruikers die meerdere monitoren hebben aangesloten op hun computer, kunnen desgewenst op elke extra monitor één van de views permanent weergeven. De resterende views blijven dan achter op de hoofdmonitor en kunnen via de tabbladen opgeroepen worden.