--info/overzicht/integratie


Integratie met Internet

Internet is duidelijk het communicatie medium van de toekomst en 40% van de Nederlandse internet gebruikers heeft zelfs al toegang tot een breedband internet verbinding via Kabel of ADSL.

Uiteraard kan een modern programma als Vestics daar niet omheen en het is dan ook te voorzien dat in de toekomst steeds vaker interessante informatie via internet naar de PC kan worden gehaald.

Bij de start van Vestics worden alvast de volgende Internet faciliteiten ondersteund:

• Dagelijkse updates van Vestico host
• Streaming datafeeds via internet
• Signalen via SMS, ICQ en Email
• Orderprocessing bij internet brokers
• Realtime bedrijfsnieuws ophalen
• INFO: Achtergrond informatie fondsen

Als onderdeel van een Vestics view kan de gebruiker, naast de bekende Vestics componenten zoals de grafieken en de koersmonitor, ook vensters toevoegen die een bepaalde pagina van het internet actueel weergeven. De gebruiker kan daarbij zelf opgeven hoe vaak de betreffende pagina ververst wordt. Onderstaan een voorbeeld van een view met daarin 4 internet pagina's.

De nieuwsfunctie haalt automatisch alle berichten op van een 4-tal nieuws sites. De nieuwslezer zal daarbij elke 5 minuten (instelbaar) op de betreffende sites kijken of er nieuwsberichten zijn toegevoegd, en deze vervolgens naar de PC van de gebruiker halen. Op die manier bouwt u vanzelf in de loop der tijd een eigen databank van nieuwsberichten op. Binnen deze databank kan vervolgens gezocht worden op bedrijfsnaam of andere sleutelwoorden.

De INFO faciliteit zorgt er voor dat vanaf elk programma (grafiek e.d.) via de rechter muisknop de keuze INFO beschikbaar is. Deze keuze leidt tot een pagina op internet (op de Vestico site) waar links staan naar allerlei informatie betreffende het fonds, zoals jaarverslagen, analyses, enz.