--info/overzicht/koersgegevens


Koersgegevens

Vestics wordt uitgeleverd met 5-10 jaar koersgegevens van de fondsen van de EuroNext Amsterdam. Vestics beheert op de PC van de gebruiker een databank met deze historische koersen, die dagelijks worden aangevuld middels een contact met de centrale server van Vestico. Deze koersgegevens blijven gedurende enkele maanden op de server beschikbaar, zodat ook langere vakanties niet leiden tot 'gaten' in de data.

Vestics ondersteund het inlezen van Realtime koersdata van alle bekende datafeeds (abonnement vereist), teletekst (speciale hardware vereist) en internet.

Vestics kan tevens koersen inlezen of importeren vanaf CDRom of uit andere externe bronnen. Vestics ondersteund daarbij de koersformaten van de meeste gangbare pakketten, inclusief Ascii data.

Bij grotere collecties koersgegevens, zoals bij een CDRom, kan Vestics automatisch identificeren van welk fonds de koersen zijn.

Vestics bewaart naast de gegevens op dagbasis desgewenst ook intraday data op tick niveau.

Vestics koersen kunnen in verschillende formaten (oa Ascii, Wallstreet en MetaStock formaat) beschikbaar gesteld worden voor externe programma's. Op die manier heeft de gebruiker ook de mogelijkheid gebruik te maken van allerlei shareware programma's.